Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Τουρκικό ελικόπτερο με πραξικοπηματίες προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Εκδοση ζητά η Τουρκία

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με οκτώ επιβαίνοντες προσγειώθηκε νωρίτερα στην Αλεξανδρούπολη, έχοντας εκπέμψει σήμα κινδύνου. Το ελικόπτερο εκτιμάται ότι μεταφέρει πραξικοπηματίες που αυτομόλησαν, γεγονός που θα μπορούσε να διαταράξει τις ισορροπίες στις σχέσεις Αθήνας - Αγκυρας δημιουργώντας λεπτές ισορροπίες μετά τη στήριξη που προσέφερε η ελληνική κυβέρνηση στη  νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της χθεσινής απόπειρας πραξικοπήματος.

Οι οκτώ επιβάτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

ΓΕΕΘΑ: Το ελικόπτερο επιστρέφει - Το αίτημα εξετάζεται

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό»,επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Εκδοση ζητά η Τουρκία

«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το χρονικό της προσγείωσης

Το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική Αστυνομία και είναι τύπου Black Hawk. Εξέπεμψε κατάσταση κινδύνου στις 11:45' το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51. Ωστόσο κατά την προσγείωσή του διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρκε κανένα πρόβλημα και ως εκ τούτου συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι οκτώ επιβαίνοντες φορούσαν στολές παραλλαγής χωρίς διακριτικά και χωρίς να φέρουν στοιχεία, ενώ μεταξύ τους φέρεται να βρίσκεταικαι ένας πολίτης.

Πρόκειται προφανώς για άτομα που αυτομόλησαν. Στο αεροδρόμιο έχει σπεύσει η Αστυνομία, ενώ πάνω από το χώρο πετάει ζεύγος μαχητικών F-16 για εναέρια υποστήριξη...
 imerisia.gr
16/7/16
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin