Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Σε νέους εποικισμούς προχωρεί το Ισραήλ

Την έγκριση για την ανέγερση 560 νέων κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Μααλέ Αντουμίμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς και 240 νέων κατοικιών στους οικισμούς της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, έδωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση αυτή αποτελεί απάντηση στις παλαιστινιακές επιθέσεις κατά Ισραηλινών που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη Πέμπτη 13χρονη δολοφονήθηκε από Παλαιστίνιο ενώ κοιμόταν στο δωμάτιό της στον οικιισμό Κιριάτ Άρμπα, κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης. Την επομένη, 48χρονος Ισραηλινός έποικος σκοτώθηκε όταν Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ κατά του οχήματός του στο νότιο τμήμα της Χεβρώνας.

Σε απάντηση, οι ισραηλινές αρχές προχώρησαν σε αντίποινα, με τον στρατό να περικυκλώνει τη Χεβρώνα, όπου εστάλησαν σε ενίσχυση δύο τάγματα, ενώ μείωσαν τη μεταφορά φόρων που οφείλονται στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Νετανιάχου ενέκρινε επίσης σχέδιο για την κατασκευή 240 νέων κατοικιών στους οικισμούς της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπως και για 600 συγκροτήματα κατοικιών για τους Παλαιστίνιους στην Μπέιτ Σαφάφα, αραβική συνοικία της πόλης.

Την έγκριση της κατασκευής νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τον οικισμό Μααλέ Αντουμίμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν αμφότερα τα γραφεία των Νετανιάχου και Λίμπερμαν.

Από την πλευρά της, η Γαλλία καταδίκασε την επέκταση του επικοισμού, υπογραμμίζοντας πως «κανενός είδους ανάπτυξη δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτού του τύπου τα μέτρα».
 elzoni.gr
5/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin