Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Αβρότητες αντήλλαξαν οι ΥΠΕΞ της Βρετανίας και της Γαλλίας στο Παρίσι

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό και ο Βρετανός ομόλογός του Μπόρις Τζόνσον, που ανέλαβε καθήκοντα πρόσφατα, αντήλλαξαν αβρότητες σήμερα στο Παρίσι κι επισήμαναν τις "αξίες, τους κοινούς αγώνες" και την φιλία που ενώνει τις χώρες τους, στο πλαίσιο ενός γεύματος εργασίας.

"Αγαπητέ Μπόρις" ξεκίνησε, χαμογελώντας, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου ενώπιον των δημοσιογράφων.

"Μου είπαν, αγαπητέ Μπόρις, ότι η οικογένειά σου από την πλευρά της μητέρας σου έχει ρίζες στην περιοχή της Νάντης, την πόλη μου" επισήμανε ο Ερό.

"Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στη Γαλλία σήμερα, σε ευχαριστώ Ζαν-Μαρκ που με υποδέχθηκες σε μια τόσο δύσκολη περίοδο" απάντησε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, μιλώντας άπταιστα γαλλικά. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στην Ευρώπη σε διμερές επίπεδο.

Μία ημέρα μετά τον διορισμό του την 13η Ιουλίου στο Φόρεϊν Όφις, που εξέπληξε πολλούς, ο Ερό είχε δηλώσει ότι ο Τζόνσον είχε "πει πολλά ψέματα" κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το Brexit...
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin