Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Κυπριακό: Αγκάθι η προεδρία

Η διαφορά στο ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας παραμένει στο Κυπριακό ανάμεσα σε Αναστασιάδη και Ακιντζί.

Μετά τη νέα πολύωρη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι στην εκτελεστική εξουσία έγινε σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχουν και κάποια θέματα, τα οποία θεωρούνται ουσιώδους σημασίας και ένα από αυτά είναι, η εκ περιτροπής προεδρία.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί εμμένει στη θέση του να είναι εκ περιτροπής η προεδρία του ομοσπονδιακού κράτους, σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, σχετικά με την νομοθετική και τη δικαστική εξουσία ελάχιστα ή καθόλου (ζητήματα) απομένουν, όπως είπε, προς συμφωνία.

Οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί μίλησαν ακόμη και για τις εξελίξεις στην Τουρκία.

«Δεν νομίζω να επηρεάζουν τις συνομιλίες, επί του παρόντος τουλάχιστον, λαμβάνοντας υπ' όψιν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα θέματα που έχω αναφέρει», είπε ο Κύπριος πρόεδρος.

Για τη συνολική πορεία των διαπραγματεύσεων ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες, διαπιστώνει «αποφασιστικότητα και τη βούληση να ξεπεραστούν τα προβλήματα»...
 [elzoni.gr]
23/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin