Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Ισπανία: Το Ciudadanos δεν θα εμποδίσει τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό το Λαϊκό Κόμμα

Το μικρό, φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos δεν θα υποστηρίξει, αλλά ούτε θα εναντιωθεί στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης υπό την ηγεσία του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) στην Ισπανία, δήλωσε ο ηγέτης του Άλμπερτ Ριβέρα σήμερα, υιοθετώντας την πιο ευέλικτη θέση που έχει πάρει μέχρι σήμερα έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου και τη διεξαγωγή επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών.

Το PP κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, τη δεύτερη αναμέτρηση που διεξήχθη μέσα σε έξι μήνες, χωρίς όμως να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή. Ο ηγέτης του, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, είναι αναγκασμένος ως εκ τούτου να πείσει άλλα κόμματα να ενταχθούν σε μια κυβέρνηση συμμαχίας ή τουλάχιστον να απόσχουν από την ψηφοφορία προκειμένου να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η ισχύς στο πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας έχει κατακερματιστεί μετά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις καθώς νεοπαγή κόμματα, όπως το Ciudadanos (Πολίτες) σχηματίστηκαν κι απέκτησαν απήχηση εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin