Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Erdoğan: Το NATO να ασχοληθεί με τις απειλές κατά της Τουρκίας

Κάλεσμα στο NATO καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Τουρκία απεύθυνε ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως η Συμμαχία οφείλει να «επικαιροποιήσει» τον εαυτό της ώστε να αντιμετωπίσει καλύτερα τις νέες απειλές που υπάρχουν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής του NATO στη Βαρσοβία, όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί πρωτίστως η ρωσική επεκτατικότητα στην Ανατολική Ευρώπη, ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι περιμένει από τους συμμάχους να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Το μήνυμα του τούρκου προέδρου ήλθε λίγες ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου έχασαν τη ζωή τους 45 άνθρωποι, αλλά και σειράς άλλων βομβιστικών χτυπημάτων στη Μέση Ανατολή.

«Η έννοια της απειλής διέρχεται μία σοβαρή αλλαγή. Το NATO πρέπει να είναι πιο ενεργό και να επικαιροποιήσει τον εαυτό του εναντίον των νέων απειλών για την ασφάλεια», επισήμανε.

«Όπως μπορούμε να δούμε, η διεθνής ασφάλεια γίνεται πιο εύθραυστη», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin