Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

François Hollande : Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε αυτούς που μας επιτέθηκαν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε προς τον γαλλικό λαό τα ξημερώματα της Παρασκευής, ότι δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και «πολλά παιδιά», σκοτώθηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε στη Νίκαια, και καταδίκασε την «τερατώδη επίθεση», τονίζοντας πως δεν χωράει αμφιβολία ότι επρόκειτο για ενέργεια «τρομοκρατικού χαρακτήρα».

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα εντός των δυνάμεών μας για να πολεμήσουμε την μάστιγα της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ολάντ και πρόσθεσε πως αποφάσισε, κατόπιν των συζητήσεων που είχε με τον πρωθυπουργό του Μανουέλ Βαλς, τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και τον υπουργό Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, οι επιπλέον 10.000 άνδρες του στρατού που έχουν κινητοποιηθεί και αναπτυχθεί στο εσωτερικό της χώρας να παραμείνουν στις γαλλικές πόλεις, καθώς επίσης η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες από την 26η Ιουλίου και πέρα.

«Θα εντείνουμε την δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους»
«Θα εντείνουμε κι άλλο την δράση μας στο Ιράκ και στη Συρία» εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τόνισε επιπλέον ο πρόεδρος της Γαλλίας, διαμηνύοντας ότι «θα συνεχίσουμε να πλήττουμε αυτούς που μας επιτέθηκαν στο έδαφός μας».


  • Κάλεσε τους Γάλλους να επιδεικνύουν τη «μέγιστη επαγρύπνηση», καθώς «ολόκληρη η Γαλλία» είναι αντιμέτωπη με την τρομοκρατική απειλή, παρά τα «πολλά μέτρα» που έχουν ήδη ληφθεί.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους δήλωσε ότι θα μεταβεί εντός της ημέρας στη Νίκαια, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους πολίτες και στις αρχές της πόλης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας βρισκόταν στην Αβινιόν την ώρα της επίθεσης και επέστρεψε εσπευσμένα στο Παρίσι προκειμένου να συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως ανέφερε πηγή στο περιβάλλον του.
 tanea.gr
15/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin