Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Handelsblatt: Παρέμβαση Schaeuble στην Κομισιόν υπέρ Ισπανίας και Πορτογαλίας

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας παρενέβη στις Βρυξέλλες προκειμένου να αποτρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία για παράβαση των κανόνων για το έλλειμμα, όπως μεταδίδει η Handelsblatt, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ο W. Schaeuble τηλεφώνησε προσωπικά σε Ευρωπαίους Επιτρόπους για να επιχειρηματολογήσει κατά της επιβολής οικονομικών κυρώσεων, αναφέρουν υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες. Κατά συνέπεια μόνο τέσσερις Επίτροποι στήριξαν τις κυρώσεις κατά τη διάρκεια τις σύσκεψης της Τετάρτης.


  • Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean - Claude Juncker η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν θα μείνουν αλώβητες καθώς μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με την απόσυρση των διαρθρωτικών κεφαλαίων εάν δεν προβούν σε σημαντικές μειώσεις των ελλειμμάτων τους το 2017.

"Λάβαμε δύο αποφάσεις σήμερα, να αφήσουμε τις οικονομικές κυρώσεις και να παρακρατήσουμε τα διαρθρωτικά κεφάλαια" είπε στην εφημερίδα ο Juncker. "Η παρακράτηση των διαρθρωτικών κεφαλαίων θα πλήξουν σφοδρότερα την Ισπανία και την Πορτογαλία, οικονομικά, απ' ότι οι κυρώσεις".
  capital.gr
27/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin