Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Matteo Renzi: Η ΕΕ πρέπει να γράψει μια νέα σελίδα

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να γράψει μια νέα σελίδα, διότι η παρούσα μορφή της δεν είναι ικανοποιητική», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κατά την συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Το να ζητά, κανείς, μόνον μεγαλύτερη ευελιξία δεν είναι αρκετό, πρέπει να παρουσιάσουμε ένα πλήρες και σαφές σχέδιο», τόνισε ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο «η Ιταλία πρέπει να καταθέσει μια ατζέντα ευρωπαϊκής ανάπτυξης, η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί».

«Δεν ανήκουμε, πλέον, στις χώρες που επικρίνονται όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία», ανέφερε ο επικεφαλής της ιταλικής και πρόσθεσε ότι «είναι βασικής σημασίας να υψώσει την φωνή της, η Ιταλία, κατά της λιτότητας και υπέρ της ανάπτυξης».

Σε ό,τι αφορά τις ιταλικές τράπεζες ο Ματέο Ρέντσι θέλησε να υπογραμμίσει ότι «η κυβέρνησή του δεν έσωσε τους τραπεζίτες αλλά τους κατόχους τραπεζικών λογαριασμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin