Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Το 80% των Γερμανών τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Το 80% των Γερμανών τάσσεται κατά της μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μόλις το 5% εκφράζει κατανόηση για τη συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Συντριπτική (88%) είναι και η πλειοψηφία εκείνων που θα ήθελαν αποφασιστικότερη στάση της κυβέρνησής τους έναντι του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση "ARD-DeutschlandΤrend" που διενήργησε το Ινστιτούτο "infratest dimap" για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, μόνο το 15% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ η συγκεκριμένη μέτρηση, ενώ το 69% ζητά να ανασταλούν οι συνομιλίες για την απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Το 88% των Γερμανών θα ήθελε πιο αποφασιστική στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της τουρκικής, με μόνο το 10% να εκτιμά ότι η στάση του Βερολίνου ήταν σωστή. Ταυτόχρονα, στην ερώτηση "Δεν ήταν η γερμανική κυβέρνηση αρκετά αλληλέγγυα προς την τουρκική, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος;" το 74% απαντά "όχι" και "ναι" απαντά το "18%". Συντριπτική (89%) είναι και η πλειοψηφία εκείνων που θεωρούν ότι στην Τουρκία απειλείται η Δημοκρατία, με μόλις το 5% να απαντά αρνητικά.

Σε ό,τι αφορά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, φόβο εκφράζει το 79%, ποσοστό κατά εννέα μονάδες μεγαλύτερο από ό,τι είχε καταγραφεί τον περασμένο Απρίλιο, ενώ αρνητικά απαντά το 22%. Το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει μάλιστα ότι αποφεύγει τις μεγάλες συγκεντρώσεις και το 58% απαντά ότι δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του. Καλά θωρακισμένη πάντως θεωρεί τη Γερμανία το 55%, αλλά όχι το 39%.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin