Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Κομισιόν: Η θέση της ΕΕ σε σχέση με την Τουρκία δεν έχει αλλάξει

Η θέση της Κομισιόν και της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία δεν έχει αλλάξει και έχει περιγραφεί πολλάκις από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δημόσια, επανέλαβε σήμερα η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτώ, κληθείσα να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπρορίσωφ για το θέμα, αλλά και τη φημολογία για πιθανή διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η Νατάσα Μπερτώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι, ειδικά σε σχέση την απελευθέρωση της βίζας, εκκρεμούν ακόμα τα 5 προαπαιτούμενα (benchmarks) χωρίς την ικανοποίηση των οποίων δεν πρόκειται να αποδοθεί στην Τουρκία αυτό το καθεστώς, κάτι το οποίο ήταν γνωστό εκ των προτέρων στην τουρκική πλευρά.

Ο πρόεδρος Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι η Τουρκία δεν είναι ούτε έτοιμη, ούτε ικανή αυτή τη στιγμή να ενταχθεί στην ΕΕ, όμως η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεν θα ήταν μια έξυπνη κίνηση. Κατέστησε δε απόλυτα σαφές ότι οι κοινοτικοί κανόνες και το κεκτημένο δεν αλλάζουν.

Πηγές της Κομισιόν εκτιμούν ότι αργά η γρήγορα, η τουρκική νομοθεσία για την τρομοκρατία θα αλλάξει, περιλαμβάνοντας έναν ορθότερο ορισμό, που δεν θα επιτρέπει φυλακίσεις δημοσιογράφων, συγγραφέων και πανεπιστημιακών που δεν προτρέπουν στη χρήση βίας.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin