Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Στην Τουρκία ο Αβραμόπουλος για προσφυγικό και βίζα

Το προσφυγικό και η διαδικασία κατάργησης των θεωρήσεων για τους πολίτες της Τουρκίας που θα ταξιδεύουν προς τις χώρες της ΕΕ είναι τα βασικά αντικείμενα των επαφών που θα έχει αύριο στην Άγκυρα ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα φτάσει στην τουρκική πρωτεύουσα αύριο το πρωϊ. Πρόκειται για επίσκεψη, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί μετά το κοινό ανακοινωθέν ΕΕ-Τουρκίας, στις 18 Μαρτίου 2016.

Σε αυτό το ανακοινωθέν, οι δύο πλευρές δήλωναν πως συμφώνησαν:

- Όσοι πρόσφυγες μετακινούνται παράνομα μετά τις 20 Μαρτίου προς την Ελλάδα θα επιστρέφουν στην Τουρκία.

- Για κάθε έναν Σύρο πρόσφυγα που θα επιστρέφει από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο στην Τουρκία η ΕΕ θα δέχεται έναν πρόσφυγα.

- Η Τουρκία θα συνεργαστεί με την ΕΕ και τις γειτονικές της χώρες, ώστε να εμποδιστεί η δημιουργία νέων θαλάσσιων ή χερσαίων διαύλων μετακίνησης προσφύγων από την Τουρκία προς την ΕΕ.

- Όταν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις θα επιταχυνθεί η διαδικασία για την κατάργηση των θεωρήσεων προς τους Τούρκους πολίτες.

- Η ΕΕ θα επιταχύνει τη διαδικασία καταβολής του αρχικού ποσού των 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία πριν από το τέλος Μαρτίου.

Η Τουρκία έχει απειλήσει, επανειλημμένως, ότι εάν δεν καταργηθούν οι θεωρήσεις θα πάψει να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ γύρω από το ζήτημα της επανεισδοχής.
 imerisia.gr
31/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin