Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Σύμπνοια γερμανικών κομμάτων έναντι της Τουρκίας

Η στάση της Άγκυρας απέναντι στη συμφωνία για το προσφυγικό με την ΕΕ και την κατάργηση της βίζας για Τούρκους πολίτες εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στη Γερμανία. Σύμπνοια των κομμάτων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ απορρίπτοντας τουρκικές αξιώσεις, καθιστά σαφές ότι το θέμα της βίζας θα συζητηθεί εφόσον η Τουρκία εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί.

Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο πρόεδρος της ομάδας των συντηρητικών στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στην εφημερίδα Die Welt, "σειρά έχει η Τουρκία και όχι η Ευρώπη".

  • Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις των Πρασίνων που θεωρούνται ως το κόμμα που έχει στηρίξει περισσότερο από κάθε άλλη πολιτική δύναμη την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, όπως επίσης και την κατάργηση της βίζας για Τούρκους πολίτες. 

Με σημερινές της δηλώσεις, η πρόεδρος της ΚΟ Κάτριν Γκέρινγκ-Έκχαρντ αμφισβητεί τη σημασία της όλης συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία...
 DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin