Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Κύπρος: Ο φυσικός πλούτος ανήκει στο κράτος

Για παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, έκαμε λόγο ο εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού, σχολιάζοντας την επικείμενη υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για διοχέτευση του κυπριακού φυσικού αερίου στα τερματικά της Αιγύπτου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη κατηγόρησε την "ελληνοκυπριακή διοίκηση", όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, για μονομερείς πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις. Οι ενεργειακές πηγές στο περιβάλλον της Κύπρου, είπε ο Μπουρτζιού, είναι κοινός πλούτος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ανέφερε επίσης ότι σε μια κρίσιμη περίοδο που έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, πρέπει να αποφεύγονται προσεγγίσεις που δηλητηριάζουν -κατά την έκφρασή του- τη διαδικασία και αυξάνουν την ένταση.

Σχολιαζοντας στο ΚΥΠΕ, τις δηλώσεις Μπουρτζιού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε ότι πάγια θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει στο κράτος και ότι μετά την επίλυση του Κυπριακού θα μπορεί να επωφεληθεί το σύνολο του κυπριακού λαού.

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε, δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση λόγω του εν εξελίξει διαλόγου, διαμηνύει η κυβέρνηση.
Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin