Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Συνάντηση Ολάντ-Μέρκελ-Ρέντσι - Το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια τους

Η διατήρηση της ενότητας στην ΕΕ και η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι τα κυριότερα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση των ηγετών της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας σήμερα Δευτέρα, στη Νάπολη της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για μια μικρή σύνοδο κορυφής κατά την οποία Μέρκελ, Ολάντ και Ρέντσι θα συζητήσουν τους τρόπους ανασυγκρότησης της ΕΕ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.
Η συνάντηση αυτή προηγείται της Συνόδου κορυφής του Σεπτεμβρίου όπου όλοι πλέον οι ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ θα επανεκτιμήσουν τις επιπτώσεις και τα νέα δεδομένα του Brexit.


Στη συνέντευξη, χθες που παραχώρησε χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός (και καθυστέρησε για μία ώρα καθώς ο Ιταλός πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον τελικό του βόλεϊ ανδρών στο Ρίο ανάμεσα στην Ιταλία και τη Βραζιλία) Ρέντσι, τόνισε ότι οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα του θα διεξαχθούν το 2018, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πηγή της γαλλικής διπλωματίας, «η συνάντηση της Δευτέρας έχει ως στόχο να καταδείξει την ενότητα ανάμεσα στις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, και δεν αποσκοπεί στην δημιουργία μια ξεχωριστής σχέσης συγκεκριμένης ομάδας χωρών», τονίζοντας ότι ο σκοπός δεν είναι άλλος από την προετοιμασία των θέσεων, ενόψει της συνόδου της Μπρατισλάβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin