Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

Η Τουρκία στέλνει μετανάστες στην Κύπρο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, επιβεβαίωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, 450 μετανάστες αναμένουν στη Μερσίνα της Τουρκίας για να έρθουν στην Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι η πληροφορία προήλθε από μετανάστες που έφθασαν στην περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, στις αρχές της εβδομάδας.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι η άφιξη δύο ταχύπλοων σκαφών με μετανάστες από τη Μερσίνα δεν ήταν μεμονωμένα γεγονότα, αλλά μέρος οργανωμένης προσπάθειας των διακινητών. Γι’ αυτό, ανέφερε, έχουν ληφθεί επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για επισήμανση των σκαφών που μεταφέρουν μετανάστες με τον ελλιμενισμό περιπολικού της ναυτικής αστυνομίας στην περιοχή Κάτω Πύργου, κοντά στο θύλακα των Κοκκίνων.

Η προσπάθειά μας, τόνισε , είναι  η παρουσία της λιμενικής να βοηθήσει στη διάσωση οποιωνδήποτε μεταναστών και από την άλλη να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που μαστίζει την Ευρώπη, την παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να διώκονται γιατί εκμεταλλεύονται τη δεινή θέση που βρίσκονται κάποιοι συνάνθρωποι μας έναντι αδρής αμοιβής προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις που συνιστά εμπορία προσώπων.
Πηγή: ΑΠΕ , Ελευθερία Σωφρονίου ΡΙΚ Ελ. Αμμόχωστο
 14/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin