Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Σε απόλυτη εξουσία ο Ερντογάν

Στην αναθέρμανση των σχέσεών του με τη Ρωσία στοχεύει ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος προχώρησε χθες σε μία άνευ προηγουμένου επίδειξη ισχύος στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα την ερχόμενη Τρίτη, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ανοίξει σύντομα μία «νέα σελίδα» στις σχέσεις με τη Ρωσία.

«Θα είναι μία ιστορική επίσκεψη, μία νέα αρχή. Στις συνομιλίες με τον φίλο μου Βλαντιμίρ, πιστεύω, ότι θα ανοίξει μία νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις. Οι χώρες έχουν πολλά να κάνουν μαζί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι με κόκκινες σημαίες στα χέρια κατέκλυσαν τη συνοικία Γενικάπι της Κωνσταντινούπολης, για τη συγκέντρωση για την προάσπιση της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για την κορύφωση της οργανωμένης από την τουρκική ηγεσία λαϊκής κινητοποίησης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Στις προετοιμασίες περιλαμβανόταν η διάθεση 2,5 εκατομμυρίων τουρκικών σημαιών, 3 εκατομμυρίων μπουκαλιών νερού, ενώ όλα τα μέσα μεταφοράς, μετρό, λεωφορεία και φέρι μπόουτ, είναι δωρεάν για να ενθαρρύνουν την προσέλευση.

Η συγκέντρωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά σε ολόκληρη την Τουρκία, οργανώθηκε απόν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) παρουσία του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας , ο οποίος έφθασε κρατώντας από το χέρι την σύζυγό του Εμινέ και υπό τους ήχους του τουρκικού εθνικού ύμνου και στίχων του Κορανίου.

Ωστόσο η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι «υπεράνω κομμάτων».
 elzoni.gr
8/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin