Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Γαλλία: Ακυρώθηκε για λόγους ασφάλειας το ετήσιο παζάρι της Λιλ

Το ετήσιο παζάρι της Λιλ στη βόρεια Γαλλία, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, "ακυρώθηκε" λόγω φόβων για επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος της πόλης Μαρτίν Ομπρί.

"Είναι ένα πρόβλημα ηθικής ευθύνης το να διατηρηθεί. Νομίζω λοιπόν πως θα πρέπει να ακυρώσουμε την αγορά του 2016", εξήγησε η Μαρτίν Ομπρί. Το 2015, το μεγαλύτερο παζάρι στη Γαλλία προσήλκυσε σχεδόν 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

"Κάναμε πραγματικά τα πάντα προκειμένου" να αυξήσουμε την ασφάλεια, "αλλά υπάρχουν κίνδυνοι που δεν καταφέραμε να περιορίσουμε. Είναι μια επώδυνη απόφαση", διευκρίνισε η δήμαρχος, που ανήκει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

"Κάποια στιγμή, παρά τα πάθη μας, τις πεποιθήσεις μας, πρέπει να πούμε τέλος σε ένα μοντέλο που έχει ξεπεραστεί από τις απαιτήσεις της ασφάλειας", δήλωσε από την πλευρά του ο νομάρχης Μισέλ Λαλάντ, εκπρόσωπος του κράτους στην περιοχή.

Το ετήσιο παζάρι της Λιλ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου. Από τις 14:00 (15:00 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου μέχρι τις 23:00 της Κυριακής, θα ήταν "δύο ημέρες και μία νύχτα τρέλας!" ανέφερε ο δήμος στην ιστοσελίδα του με 10.000 πωλητές που εκθέτουν την πραμάτεια τους σε 100 χλμ. πεζοδρόμων.

Η απόφαση να ακυρωθεί το παζάρι της Λιλ προστίθεται σε μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων που έχουν ακυρωθεί μετά την επίθεση στη Νίκαια (νοτιοανατολική Γαλλία) στις 14 Ιουλίου, η οποία προκάλεσε 85 θανάτους και 434 τραυματίες. Εκείνη την ημέρα, ένας Τυνήσιος οδήγησε το φορτηγό του πάνω στο πλήθος που είχε έρθει να παρακολουθήσει την παραδοσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Promenade des Anglais.
 imerisia.gr
5/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin