Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό

Η Άγκυρα κατανοεί τα οφέλη της λύσης του Κυπριακού, σύμφωνα με την Λευκωσία.


Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, η εκτίμηση του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν είναι ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν για την ίδια μέσα από τη λύση του Κυπριακού, ιδιαίτερα στον πολιτικό και στον οικονομικό τομέα.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι ο αμερικανός αντιπρόεδρος πληροφόρησε τον κ. Αναστασιάδη, μετά τις συνομιλίες του στην Αγκυρα με την Τουρκική κυβέρνηση, ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι χωρίς την επίλυση του Κυπριακού πολλά οφέλη στον ενεργειακό τομέα δεν μπορούν καν να διερευνηθούν για την ίδια.

Το σχόλιο του προέδρου Αναστασιάδη προς τον κ. Μπάιντεν, πρόσθεσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ήταν ότι «τα ψέματα έχουν τελειώσει».

«Του επισήμανε, ότι στο πλαίσιο των έξι συναντήσεων που ακολουθούν θα ξεκαθαρίσουν πολλές θέσεις και προθέσεις και κατά πόσον η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι ο Μπάιντεν μετέφερε την θέση της Λευκωσίας στο θέμα των εγγυήσεων, προσθέτοντας ότι αποτελεί και δική του εκτίμηση ότι είναι δυνατόν να βρεθεί εκείνος ο μηχανισμός εγγυήσεων που να προσφέρει ασφάλεια στο σύνολο του Κυπριακού λαού.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι αν πραγματοποιηθεί τέτοια συνάντησης, δεν θα γίνει πριν από τις 24 Σεπτεμβρίου και εν όσο συνεχίζονται οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
 elzoni.gr
27/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin