Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Μέρκελ: Η μπούρκα εμποδίζει την ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων, αλλά δεν πρέπει να απαγορευθεί

Κατά μιας γενικευμένης απαγόρευσης της μπούρκας στη Γερμανία τάχθηκε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε ωστόσο ότι η χρήση του ενδύματος των γυναικών μουσουλμάνων εμποδίζει την ενσωμάτωσή τους στη γερμανική κοινωνία.

Σε συνέντευξή της στο δίκτυο RedaktionsNetzwerk Deutschland, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι στηρίζει απόλυτα τη θέση που έχει εκφράσει ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ εναντίον της απαγόρευσης της μπούρκας. Τόνισε ωστόσο ότι «μια πλήρως καλυμμένη γυναίκα έχει λίγες πιθανότητες να ενσωματωθεί στην Γερμανία».

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό του κόμματός της κλιμακώνεται η αντιπαράθεση σε σχέση με το ζήτημα, καθώς πολλά κορυφαία στελέχη εκφράζουν διαμετρικά αντίθετη άποψη από αυτή της κυβέρνησης. «Το απορρίπτουμε. Δεν ταιριάζει στη χώρα μας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Πέτερ Τάουμπερ, ενώ ανάλογες απόψεις εκφράζουν οι χριστιανοδημοκράτες υπουργοί Εσωτερικών των κρατιδίων που συναντώνται σήμερα με τον κ. Ντε Μεζιέρ.

«Είμαστε αντίθετοι στην χρήση της μπούρκας στην Γερμανία – δεν έχει θέση στη χώρα μας και δεν συνάδει με την αντίληψή μας περί του ρόλου της γυναίκας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών πριν από τη συνάντηση, επαναλαμβάνοντας ότι το να αποκαλύπτει κανείς το πρόσωπό του και να μπορεί να κοιτάξει τους άλλους ανθρώπους στα μάτια αποτελεί κομβικό σημείο διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin