Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Συρία–Ιράν: Ταξίαρχος των Φρουρών Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε στο Χαλέπι

Ένας ταξίαρχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε κατά την διάρκεια μαχών στο Χαλέπι, ανέφεραν ιρανικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι σήμερα.

Ο Αχμάντ Γκουλαμί σκοτώθηκε χθες Τρίτη από "τρομοκράτες τακφίρι" (σ.σ. "αποστάτες", χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούν οι σιίτες μουσουλμάνοι αναφερόμενοι στους σουνίτες μουσουλμάνους μαχητές), σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Τασνίμ.

Το Ιράν και οι σιίτες σύμμαχοι του, που περιλαμβάνουν μαχητές από το Αφγανιστάν και την ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ, πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και κάποιες χώρες του Κόλπου χρηματοδοτούν μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης.

Το Ιράν έχει ανακοινώσει το θάνατο έξι στρατηγών στην Συρία και έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ανώτερων αξιωματικών από το 2012.

Μια έρευνα του Μαρτίου που διεξήγαγε το ινστιτούτο για την πολιτική στην Μέση Ανατολή με έδρα την Ουάσιγκτον ανέφερε πως 342 Ιρανοί έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στην Συρία από τον Ιανουάριο του 2012.

Ο Γκουλαμί ήταν διοικητής κατά την διάρκεια του πολέμου Ιράν–Ιράκ που διεξήχθη την δεκαετία του 1980 και συμμετείχε σε αρκετές γνωστές μάχες, σύμφωνα με τον ιστότοπο. Αποστρατεύτηκε πριν πάει στην Συρία.

"Εξαιτίας της μεγάλης εμπειρίας που διέθετε σε στρατιωτικά ζητήματα, πήγε στην Συρία και το Ιράκ και ανέλαβε την ευθύνη για την εκπαίδευση κάποιων δυνάμεων αντίστασης", τόνισε ένας στρατιωτικός του συνάδερφος, ο Ακμπάρ Μπαγκερί Ντολαμπί.
Πηγή : ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin