Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Το χαρτοφυλάκιο που αφορά την τρομοκρατία αναλαμβάνει Βρετανός Επίτροπος

Το χαρτοφυλάκιο της "Ένωσης για την Ασφάλεια" που αφορά την τρομοκρατία αποφάσισε να αναθέσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον νέο Βρετανό Επίτροπο.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ "εξέτασε" προσωπικά την ικανότητα του Sir Julian King, στις 11 Ιουλίου και αποφάσισε να του αναθέσει την ατζέντα για την ασφάλεια στην Ένωση, υπό την καθοδήγηση του Πρώτου Αντιπροέδρου Φρανς Τίμμερμανς και του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ωστόσο οι υπάρχουσες αρμοδιότητες Τίμμερμανς και Αβραμόπουλου θα παραμείνουν άθικτες και το νέο "πορτφόλιο" που δημιουργείται θα είναι συμπληρωματικό.

Ο νέος επίτροπος θα δημιουργήσει μια ομάδα δράσης, task force, αποτελούμενη από γενικούς διευθυντές από τις διευθύνσεις Εσωτερικών Υποθέσεων, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Ενέργειας.

Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος, υποψήφιος ακόμα, Επίτροπος, θα πρέπει να περάσει από την κρίση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι που θα συμβεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Πηγή: ΚΥΠΕ
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin