Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές εκτελούν όποιον προσπαθεί να φύγει!

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν πολλούς κατοίκους της Χαουίτζα, στο βόρειο Ιράκ, μιας πόλης που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές, όταν προσπάθησαν να διαφύγουν.

 Η Χαουίτζα και τα περίχωρά της είναι ένα από τα τελευταία μεγάλα προπύργια των τζιχαντιστών στα ανατολικά του ποταμού Τίγρη και θα είναι ενδεχομένως ένας από τους επόμενους στόχους των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων που προσπαθούν να ανακαταλάβουν την περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες, εκατοντάδες πολίτες κατάφεραν να διαφύγουν από τις ζώνες στα δυτικά της πόλης του Κιρκούκ η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους του Ιράκ. "Οι δυνάμεις μας υποδέχτηκαν 600 ανθρώπους χθες (Πέμπτη) και τους πρόσφεραν βοήθεια" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας στρατηγός των κουρδικών δυνάμεων. Οι κάτοικοι είπαν ότι οι τζιχαντιστές "κρατούν σε ομηρία εκατοντάδες οικογένειες και εκτέλεσαν νέους άνδρες" που προσπάθησαν να διαφύγουν, πρόσθεσε.

Ένας αξιωματικός της ιρακινής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι πολλοί άνθρωποι εκτελέστηκαν πρόσφατα από τους τζιχαντιστές του ΙΚ επειδή επιχείρησαν να φύγουν από την περιοχή. Ο αρχηγός μιας τοπικής φυλής απηύθυνε έκκληση στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας να επιταχύνουν τις επιχειρήσεις τους για την ανακατάληψη της Χαουίτζα, ώστε να σωθούν οι άμαχοι. "Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σφαγή, η κυβέρνηση πρέπει να δράσει γρήγορα", είπε ο σεΐχης Ανουάρ αλ Άσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin