Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Περίοδο τριγμών διανύουν οι γερμανοτουρκικές σχέσεις

Περίοδο "κάποιων τριγμών" διανύουν οι γερμανοτουρκικές σχέσεις, παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι η δύσκολη φάση θα ξεπεραστεί, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και των προσώπων που τις χειρίζονται από τις δύο πλευρές είναι στενές και βαθιές.

"Η Τουρκία είναι εδώ και αιώνες, δεκαετίες, χρόνια, σημαντικός και καλός εταίρος της Γερμανίας και της Ευρώπης. Είχαμε επανειλημμένα στο παρελθόν περιόδους τριγμών και άλλες φάσεις κατά τις οποίες τα πράγματα ήταν εξαιρετικά καλά. Τώρα θα έλεγα ότι έχουμε μάλλον μια φάση κάποιων τριγμών, αλλά πιστεύω ότι οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας είναι τόσο στενές και τόσο βαθιές, όπως και οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ των ατόμων, ώστε είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να υπερβούμε αυτή την όχι και τόσο εύκολη φάση και να τις μετατρέψουμε σε κάτι καλύτερο. Είμαι πολύ αισιόδοξος", δήλωσε ο κ. Σέφερ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin