Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

ΟΗΕ: Οι Τούρκοι διπλωμάτες έχουν αποσυρθεί από τη συζήτηση για το προσφυγικό

Πληθαίνουν τα σύννεφα πάνω από τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για το προσφυγικό, καθώς, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ο Βέλγος Βενσέν Κοστέλ, οι συζητήσεις έχουν de facto ανασταλεί, διότι έχουν αποσυρθεί οι Τούρκοι διπλωμάτες, μετά την ανάκλησή της εξαιτίας του πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου.

Ο Βέλγος διπλωμάτης τόνισε δε, πως η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Τουρκία σε συνέχεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τα περιθώρια που διαθέτουν Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί και λοιπές ανθρωπιστικές οργανώσεις να δράσουν στη χώρα.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, ο ίδιος επισημαίνει ότι «είναι πολύ νωρίς να προσδιοριστεί κατά πόσο τα γεγονότα στην Τουρκία θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις αφίξεις στην ΕΕ, αλλά η συμφωνία έχει ανασταλεί de facto, διότι δεν υπάρχουν πλέον συνομιλητές από τουρκικής πλευράς, καθώς από το πραξικόπημα και εντεύθεν, οι Τούρκοι αξιωματικοί που λειτουργούσαν ως σύνδεσμοι έχουν επιστρέψει στη χώρα τους και ως εκ τούτου, οι επιστροφές προσφύγων και μεταναστών έχουν σταματήσει. Επίσης, η απόπειρα πραξικοπήματος δημιουργεί επιπλοκές για την επίτευξη των διαφόρων στόχων της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου».
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin