Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

BREXIT: ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Καμία νομική υποχρέωση να θέσει το ζήτημα του Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο δεν έχει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της χώρας Τερέζα Μέι.

Τόσο στο άνω όσο και στο κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου πλειοψηφούν, όπως έχει διαφανεί, οι υποστηρικτές της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε..

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2019.

Σύμφωνα με τον Ολάντ, η απόφαση του Λονδίνου για αποχώρηση από την Ε.Ε. δεν έχει επιστροφή.

«Η επιλογή αυτή σημαίνει ότι η Μεγάλη Βρετανία, από τη στιγμή που θα αποχωρήσει, δεν θα μπορεί να λαμβάνει μέρος στη λήψη των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην ελεύθερη αγορά, εκτός εάν δεχθεί τις τέσσερις θεμελιώσεις ελευθερίες, τις ρυθμίσεις και τη δημοσιονομική της αλληλεγγύη», είπε ο κ. Ολάντ στην ετήσια συνάντηση των Γάλλων πρεσβευτών.

Πρόσθεσε επίσης ότι η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι έχει να λάβει σκληρές αποφάσεις και ότι χρειάζεται χρόνο, ωστόσο δεν πρέπει να καθυστερεί την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
 elzoni.gr
31/8/16
-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin