Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Υπεραισιόδοξος ο αμερικανικός στρατός στη μάχη κατά του ISIS.... το 2014

Έκθεση του Κογκρέσου των ΗΠΑ η οποία εκδόθηκε σήμερα τονίζει ότι η ανάλυση που είχε κάνει η Κεντρική Διοίκηση όσον αφορά τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ήταν υπερβολικά αισιόδοξη το 2014 και το 2015 σε σύγκριση με τις εξελίξεις στο πεδίο και με άλλες αναλύσεις.

Η έκθεση αυτή εκπονήθηκε από μια ειδική ομάδα που ίδρυσαν οι Ρεπουμπλικάνοι πρόεδροι των Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και τις Αμυντικές Δαπάνες.

Στην έκθεση διαπιστώνεται ότι καταγράφηκε «ευρεία δυσαρέσκεια» μεταξύ των αναλυτών της USCENTCOM, διότι θεωρούσαν πως οι ανώτεροί τους διαστρέβλωναν τη δουλειά τους.

«Αυτό που έγινε στη CENTCOM είναι απαράδεκτο—οι πολεμιστές μας υφίστανται τα πάνδεινα όταν παρουσιάζονται στους ανώτατους διαμορφωτές πολιτικής λαθεμένες αναλύσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώσπου να το διορθώσουμε αυτό», επισήμανε ο Κεν Κάλβερτ, Ρεπουμπλικάνος βουλευτής και μέλος της ειδικής ομάδας.

Το αποκορύφωμα της ταχύτατης κατάκτησης αχανών εκτάσεων από τους τζιχαντιστές του ΙΚ είχε καταγραφεί το 2014, όταν η οργάνωση αυτή άρπαξε εδάφη από το Ιράκ μέχρι την κεντρική Συρία.

Ο Πάτρικ Έβανς, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, επισήμανε πως το υπουργείο Άμυνας διεξάγει μια χωριστή, δική του έρευνα για το ζήτημα, και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει καμιά δράση ή να προβεί σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο σχόλιο για την έκθεση του Κογκρέσου...
 protothema.gr
11/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin