Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Πιθανά αντίποινα από το ISIS στην Τουρκία

H προέλαση τουρκικών στρατευμάτων στην πόλη Τσαραμπουλούς στη βόρεια Συρία δίνει νέα διάσταση στον πόλεμο και ενδέχεται να προκαλέσει νέα χτυπήματα από το Ισλαμικό Κράτος ή τους Κούρδους στην Τουρκία.

Η επίθεση εναντίον πολιτών σε έναν τουρκικό γάμο [???], με αποτέλεσμα 54 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ήταν βέβαιο πως θα προκαλούσε την μήνη της Τουρκίας. Η κυβέρνηση στην Άγκυρα ισχυρίζεται πως πίσω από το χτύπημα κρύβεται το Ισλαμικό Κράτος. Και η απάντηση της ήταν σκληρή. Στρατιωτικές επιχειρήσεις εξελίσσονται με τη βοήθεια τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στην πόλη Τσαραμπουλούς στα σύνορα με την Συρία.

Ο Αντρέ Μπανκ, από το Ινστιτούτο Μελετών για την Εγγύς Ανατολή GIGA στο Αμβούργο, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandradio, δήλωσε πως η συμμετοχή της Τουρκίας με χερσαίες δυνάμεις αποτελεί νεοτερισμό. Και ο στόχος είναι διπλός.

Από την μια πλευρά να απελευθερώσει την περιοχή από το Ισλαμικό Κράτος και από την άλλη πλευρά να συρρικνώσει την κουρδική παρουσία που είναι έντονη στην περιοχή.

 "Η Τουρκία θέλει να παρεμποδίσει την δημιουργία μιας περιοχής στα νότια σύνορα της που θα ελέγχεται και θα κυριαρχείται από τους Κούρδους" δηλώνει ο Γερμανός ειδικός...
 DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin