Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΜΠΑΪΝΤΕΝ: ΚΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ Ο NORD STREAM 2

Για κακή συμφωνία για την Ευρώπη έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στον αγωγό Nord Stream 2, καθώς τις τελευταίες ημέρες είναι έντονο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή.

Η ρωσική κρατική Gazprom και πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες από τον χώρο της ενέργειας συμφώνησαν στο συγκεκριμένο σχέδιο αγωγού, ο οποίος θα διατρέχει την περιοχή από τη Βαλτική Θάλασσα μέχρι τη Γερμανία, το 2015.

Πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης και οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι ο αγωγός περιορίζει τις διαδρομές των ενεργειακών πόρων και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προμηθεύεται το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που καταναλώνει από τη Ρωσία.

Ο αγωγός θα κατασκευαστεί από τον ρωσικό κολοσσό Gazprom, σε συνεργασία με μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως η γερμανική E.ON, η αυστριακή OMV, και η αγγλο-ολλανδική Shell.

Σύμφωνα με τη Gazprom, συνδυαστικά οι αγωγοί Nord Stream και Nord Stream 2 θα μπορούν να μεταφέρουν 110 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου στην Ευρώπη κάθε χρόνο.

Τα σχόλια του Μπάιντεν έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σουηδία.
 elzoni.gr
26/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin