Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Επιμένουν οι Σοσιαλιστές: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση Rajoy

Οι Σοσιαλιστές δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση υπό τον Μαριάνο Ραχόι, τόνισε ο ηγέτης τους Πέδρο Σάντσεθ.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας και επικεφαλής του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, που αναδείχθηκε πρώτο στις εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε ότι χωρίς τη συνεργασία των δεύτερων σε κοινοβουλευτική δύναμη Σοσιαλιστών δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Ο κ. Ραχόι έλαβε εξουσιοδότηση από το κόμμα του να διαπραγματευτεί κυβέρνηση συνεργασίας με το κεντρώο, φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos (Πολίτες), ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση θα πρόκειται για κυβέρνηση μειοψηφίας.

Το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE) αρνείται να γίνει μέρος κυβέρνησης υπό τον ηγέτη της Κεντροδεξιάς, ωστόσο ούτε το ίδιο μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς οι δύο πιθανοί εταίροι του, το Ciudadanos και η αριστερή συμμαχία Unidos Podemos δεν επιθυμούν να συνεργαστούν μεταξύ τους.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin