Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Στην Ιταλία περιμένουν να περάσουν 235.000 μετανάστες από την Λιβύη

Υπάρχουν περίπου 235.000 μετανάστες στη Λιβύη που είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την χώρα για την Ιταλία αμέσως μόλις παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία, προειδοποίησε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ σε αυτήν την χώρα, ο Γερμανός Μάρτιν Κόμπλερ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα La Stampa.

«Στους καταλόγους μας, είναι εγγεγραμμένοι 235.000 μετανάστες που το μόνο που περιμένουν είναι να τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία για να φύγουν για την Ιταλία και θα το κάνουν» επισήμανε ο αξιωματούχος.

«Η ενίσχυση της ασφάλειας είναι το σημαντικότερο ζήτημα αυτήν τη στιγμή. Εάν έχουμε έναν ισχυρό και ενωμένο στρατό, που δεν έχει κατακερματιστεί, τότε οι κίνδυνοι της τρομοκρατίας και της διαχείρισης των ανθρώπινων όντων θα τερματιστούν» πρόσθεσε ο Κόμπλερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας με χθεσινή ημερομηνία, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που αφίχθη στην Ιταλία έχοντας διασχίσει τη Μεσόγειο από τις αρχές του έτους ανέρχεται πλέον σε 128.397, μια αύξηση της τάξης του 5,15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015.

Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί ιδιαίτερα από τους κινδύνους να ξεσπάσει ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των δυνάμεων της κυβέρνησης ενότητας (GNA), με έδρα στην Τρίπολη την οποία υποστηρίζει ο ΟΗΕ, και εκείνες της κυβέρνησης που εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin