Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Να ναι καλά ο τουρκικός στρατός και ο Πρόεδρος Ερντογάν: Επέστρεψαν 250 Σύριοι πρόσφυγες στα σπίτια τους από τα τουρκικά σύνορα

Η επιστροφή Σύριων προσφύγων από την Τουρκία στην πόλη Τζεραμπλούς της Συρίας ξεκίνησε σήμερα επισήμως έπειτα από την αποχώρηση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) από την πόλη.

Τα σύνορα πέρασαν σήμερα 250 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και νεογέννητα.
Η επιστροφή έγινε το πρωί με άδεια που έλαβαν από την νομαρχία του Γκαζιάντεπ της Τουρκίας και από εκεί πέρασαν στην επαρχία Καρκαμίς της Συρίας. Οικογένειες με τα παιδιά τους κουβαλώντας τις αποσκευές τους πέρασαν τα σύνορα.

 “Εκεί  που μένουμε έχει καθαριστεί από τους τρομοκράτες, γι αυτό και επιστρέφουμε. Έχουμε πεθυμήσει τον πατέρα και την μητέρα μας. Η οικογένειά μου είναι εκεί, εγώ ήρθα εδώ μόνος μου. Λένε ότι τελείωσε ο πόλεμος εκεί, γι αυτό πάω. Είμαι από το χωριό Τζομπάνμπεϊ.
  • Να ναι καλά ο τουρκικός στρατός και ο Πρόεδρος Ερντογάν.
Μας έσωσαν από το Ισλαμικό Κράτος”, είπε Χουσεϊν Ρουστέμ στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης η οικογένεια Μαχμούτ η οποία είχε φύγει πριν ενάμισι χρόνο επέστρεψε σήμερα στο Καρκαμίς μαζί με το νεογέννητο δέκα μηνών αγοράκι της.

Η μητέρα Φατμά Μαχμούντ εκφράζει τη χαρά της για την επιστροφή: “Η Τουρκία που μας στήριζε μέχρι σήμερα με κάθε τρόπο τώρα έσωσε την πατρίδα μας. Να τους έχει ο Αλλάχ καλά. Κάναμε πολύ καλούς φίλους στην Τουρκία, πλέον οι φίλοι μας οι Τούρκοι έχουν ένα σπίτι και στη Συρία”. Η Διεύθυνση Προσφύγων Γκαζιάντεπ ανέφερε ότι υπήρξε αίτημα 250 ατόμων για επιστροφή και αναμένουν ότι τις επόμενες μέρες θα αυξηθούν τα αιτήματα επιστροφής.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin