Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η Γερμανία επενδύει 58 εκατ. ευρώ στο Incirlik

Το ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ για επένδυση στη Νατοϊκή βάση στο Ιντσιρλίκ στην Τουρκία αποδέσμευσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων εναντίον του "Ισλαμικού Κράτους".

Την είδηση, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένων των τεταμένων σχέσεων Τουρκίας - Γερμανίας σχετικά με τη βάση του Ιντσιρλίκ, μετέδωσε το Spiegel online και αναμεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις οποίες η ιστοσελίδα επικαλείται το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, το ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την κατασκευή πίστας για τα γερμανικά αεροσκάφη Tornado, αλλά και κτιριακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες των γερμανικών δυνάμεων που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις εναντίον του "Ισλαμικού Κράτους".

Στην είδηση αναφέρεται επίσης ότι από τότε που η Γερμανία συμμετέχει στις επιχειρήσεις, τα γερμανικά αεροσκάφη σταθμεύουν σε χώρους των αμερικανικών αεροσκαφών, η τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών γίνεται με τη συμβολή των συμμάχων και οι γερμανοί στρατιωτικοί φιλοξενούνται σε προσωρινούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin