Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ευρώπη δεν υλοποιεί της δεσμεύσεις της και να μην κουνά το δάχτυλο

«Δεν γίνεται η Ευρώπη, ενώ υπόσχεται πράγματα, να μην τα υλοποιεί και μετά να μας κουνά και το δάχτυλο», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM του ΑΜΠΕ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή συμφωνία από την εποχή που οι μεταναστευτικές ροές ήταν μόλις 5.000 – 10.000 το χρόνο, και όταν κάποιος άτυπος μετανάστης συλλαμβανόταν σε μια χώρα της Ευρώπης επιστρεφόταν στη χώρα από την οποία εισήλθε στο ευρωπαϊκό έδαφος. Οι κύριες χώρες υποδοχής τότε ήταν η Ελλάδα και η Ιταλία. «Αυτό κατέπεσε επειδή ήταν και άδικο και σαθρό. Μπορούσε να γίνει όταν ήταν 5.000-10.000 μετανάστες το χρόνο. Όταν είναι 850.000 δεν έχει νόημα», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Μουζάλας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια αποφάσισαν ότι θα φτιαχτεί μία Επιτροπή που θα μελετήσει έναν καινούργιο τρόπο που θα έχει μέσα και την έννοια του μοιράσματος. «Δηλαδή, μπορεί να μπαίνεις στην Ελλάδα, αλλά λίγο μετά, θα πας για το άσυλο σε μία άλλη χώρα.Η Επιτροπή αυτή θα παρουσιάσει τις εργασίες της τον Δεκέμβρη - Γενάρη» δήλωσε.


Κληθείς να απαντήσει στην κριτική, κυρίως, από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ότι η Ελλάδα ευθύνεται που δεν γίνονται επαναπροωθήσεις στην Τουρκία όπως προβλέπει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός υπενθύμισε ότι η Ευρώπη είχε υποσχεθεί στην Ελλάδα 400 ανθρώπους που θα εργάζονταν μαζί με τις ελληνικές υπηρεσίες στον τομέα του ασύλου και αυτή τη στιγμή εξ αυτών υπάρχουν 19...
 ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin