Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ελπίδες για αποκλιμάκωση στη Συρία μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας

«Σήμερα οι ΗΠΑ και η Ρωσία ανακοινώνουν ένα σχέδιο, το οποίο ελπίζουμε ότι θα περιορίσει τη βία, θα κατευνάσει τον πόνο και θα ξαναφέρει κινητικότητα στην κατεύθυνση της διαπραγμάτευσης για ειρήνευση και πολιτική μετάβαση στη Συρία».

Με αυτή τη δήλωση συνόψισε χτες μετά τα μεσάνυχτα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι το αποτέλεσμα των 12ωρων διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στη Γενεύη με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για τη Συρία. ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν σε ένα σχέδιο εκεχειρίας που θα οδηγήσει σε πολιτική λύση της εμφύλιας σύρραξης στη χώρα, η οποία διαρκεί τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια. Η κατάπαυση του πυρός πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα.

Ο Τζον Κέρι έκανε λόγο για πιθανό σημείο καμπής στο συριακό εφόσον τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν.

Σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, η συμφωνία θα επιτρέψει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους ανθρώπους που υποφέρουν και θα ανοίξει τον δρόμο για νέες συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία ειρήνευσης.
 kathimerini.com.cy
10/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin