Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ακιντζί: Θα δοθεί αρκετός χρόνος στις δύο κοινότητες πριν το δημοψήφισμα

Ο λαός θα είναι αυτός που θα λάβει την τελική απόφαση, ανέφερε χθες το βράδυ ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι θα δοθεί αρκετός χρόνος στις δύο κοινότητες πριν από το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, ο Ακιντζί μιλώντας σε εκδήλωση Τ/κ από τη Λεμεσό, είπε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι δίκαιες και να σκέφτονται και τα δικαιώματα της άλλης κοινότητας.

Πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει τη διαδικασία επίλυσης σε διαβούλευση με την Τουρκία, ενώ κάλεσε τον κόσμο να είναι υπομονετικός, καθώς όπως είπε διαφαίνεται το τέλος.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους είναι πολύ σημαντική, ενώ είπε ότι αν και η ε/κ πλευρά εμφανιστεί με ορθολογικές και ρεαλιστικές προσεγγίσεις, τότε θα καταστεί εφικτή η εξεύρεση λύσης.

Ήρθε ο καιρός να να διαμορφώσουμε μια δικοινοτική, διζωνική, νέα ομοσπονδία και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας ως κοινότητα, είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη μετά τις 14 Σεπτεμβρίου ενώ είπε καταληκτικά ότι η ύπαρξη της άλλης κοινότητας δεν πρέπει να λησμονείται, παράλληλα με την προστασία των δικαιωμάτων των Τ/κ.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin