Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

«Υπάρχουν και σήμερα, όσο και αν οι αιτιάσεις προκαλούν θυμηδία, διεκδικήσεις σε βάρος της Μακεδονίας, τις οποίες οφείλουμε να τις απορρίψουμε και να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το Δοξάτο Δράμας, που παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης του 2ου Ολοκαυτώματος.

Τόνισε πως «οφείλουμε να μην αφήσουμε τους παραχαράκτες της Iστορίας να κάνουν το έργο τους, γιατί η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το Δοξάτο Δράμας ιερό τόπο μαρτυρίου κατά τους αγώνες των Ελλήνων για την υπεράσπιση της διαχρονικής ελληνικότητας της Μακεδονίας από τους κάθε λογής επίβουλούς της.

Κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη και αναφερόμενος στη θυσία του τότε μητροπολίτη Δράμας και αργότερα Σμύρνης, Χρυσόστομου, είπε ότι αποτελεί απόδειξη πόσο απόλυτα συνυφασμένη είναι η πορεία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Στην αντιφώνησή του, στη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Δοξάτου, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι οι κάτοικοι του Δοξάτου αγωνίστηκαν με απαράμιλλο σθένος και θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για την Ελλάδα και την Ελευθερία.

Παρατήρησε πως το Δοξάτο είναι, εξ όσων γνωρίζουμε, ο μοναδικός τόπος στην παγκόσμια ιστορία, ο οποίος βίωσε τρεις εισβολές και δύο ολοκαυτώματα σε διάστημα μόλις 28 ετών, την περίοδο από το 1913 μέχρι το 1941, σε χρόνια άκρως πολυτάραχα και κρίσιμα για την διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας αλλά και, γενικότερα, της γεωπολιτικής ισορροπίας στα Βαλκάνια.

Ο δήμαρχος Δοξάτου, Δημήτρης Δαλακάκης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Παυλόπουλο και στην προσφώνησή του είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για το Δοξάτο η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, γι' αυτό και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να τον κάνει έναν από τους κατοίκους του Δοξάτου, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη.
 elzoni.gr
30/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin