Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχονται τα νέα μέτρα...Βολές Ντομπρόφσκις κατά ΣΥΡΙΖΑ

Να συνεχίσει τη δουλειά για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, καθώς σήμερα αναμένεται η έγκριση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου που περιέχει το σύνολο των προαπαιτούμενων μέτρων.

«Είμαστε σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υλοποίηση των απαιτούμενων δράσεων» επισήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, αναφερόμενος στην εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις υποστήριξε πως η Ελλάδα υφίσταται σκληρότερη οικονομική προσαρμογή εξαιτίας της «λαϊκιστικής στάσης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Ρίγα της Λετονίας τη Δευτέρα για τον λαϊκισμό στην ΕΕ, ο λετονός επίτροπος επέλεξε να φέρει ως «παράδειγμα» την περίπτωση της Αθήνας.

«Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί προβλήματα» είπε, λέγοντας πως «αυτό μπορούμε να το δούμε στην κλασική περίπτωση της Ελλάδας».

«Μία νέα κυβέρνηση ήρθε με μία λαϊκιστική στάση, πως δεν χρειαζόμαστε πλέον λιτότητα, πως θα ξοδέψουμε όσα θέλουμε, και ουσιαστικά η Ελλάδα σήμερα εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό,τι θα χρειαζόταν εάν οι [μεταρρυθμίσεις] της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί» είπε ο Ντομπρόβσκις, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο επίτροπος ανέφερε επίσης, σύμφωνα με τις αναφορές, πως η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την παραμονή της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση και το 2015 αντί της ανάπτυξης που προβλεπόταν, εξαιτίας της «μη συνέχισης» των μεταρρυθμίσεων.
 elzoni.gr
27/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin