Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΑΔΟΥΡΟ

Σε μία ιδιαίτερα ογκώδη διαδήλωση έλαβαν μέρος την Πέμπτη περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόκειται για τη μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση στη χώρα εδώ και δεκαετίες, με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του επικεφαλής του κράτους.

Η αστυνομία αναπτύχθηκε με εκατοντάδες ένστολους να εξασφαλίζουν ότι οι αντίπαλοι του ριζοσπάστη σοσιαλιστή, επικρινόμενου και ως λαϊκιστή, προέδρου Μαδούρου δεν θα συναντηθούν στους δρόμους με υποστηρικτές του.

Ο γενικός γραμματέας του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, Χεσούς Τορεάλμπα, δήλωσε ότι επρόκειτο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση στη χώρα εδώ και δεκαετίες, με συμμετοχή «μεταξύ 950.000 and 1,1 εκατομμυρίου ανθρώπων».

Οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «Η Βενεζουέλα πεινά» και «Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει».

«Είτε θα πορευτούμε είτε θα πεθάνουμε από την πείνα. Δεν φοβόμαστε πλέον την κυβέρνηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διαδηλώτρια Άνα Γκονσάλες, 53 ετών.

«Πρόκειται για ιστορική πορεία. Σήμερα αρχίσει ένα κομβικής σημασίας στάδιο της πάλης», πρόσθεσε ο κ. Τορεάλμπα.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες υποστηρικτές του κ. Μαδούρο συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Μπολιβάρ με κόκκινα ρούχα και καπέλα, φωνάζοντας «ο λαός είναι μαζί σου». Οι συγκεντρωμένοι, ωστόσο, δεν ξεπέρασαν τις 30.000.

«Σήμερα νικήσαμε ένα πραξικόπημα. Απέτυχαν για ακόμη μία φορά. Η νίκη είναι δική μας», είπε στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον κ. Μαδούρο και το «μπολιβαριανό» καθεστώς για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, ενώ ο κ. Μαδούρο ομιλεί για «πραξικόπημα της Δεξιάς».
 elzoni.gr
3/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin