Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Πούτιν ζητεί συμμετοχή των ΗΠΑ στη φύλαξη αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να προστατέψουν τις αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά από συνάντηση που είχε μαζί του στη Μόσχα.

Η επίθεση σε αυτοκινητοπομπή κοντά στο Χαλέπι τη Δευτέρα, η οποία διέκοψε την συμφωνία εκεχειρίας στη χώρα, έχει πυροδοτήσει νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η ευθύνη ανήκει σε ρωσικά μαχητικά, κάτι το οποίο αρνείται η Μόσχα, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε χθες ότι ένα μη επανδρωμένο σκάφος των ΗΠΑ βρισκόταν στην περιοχή όταν έγινε η επίθεση.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πούτιν για περίπου μία ώρα χθες, είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης αρνείται την συμμετοχή της Ρωσίας στο συμβάν και πρόσθεσε ότι ο Πούτιν έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την επανεγκατάσταση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία. Η επιθυμία του Πούτιν είναι «να μην είναι διαθέσιμη μόνο η Ρωσία με τις δικές της δυνάμεις για την παρακολούθηση τέτοιων αποστολών» αλλά να συμμετέχουν και οι ΗΠΑ, σημείωσε ο αντικαγκελάριος.

«Αυτό αποτελεί μία από τις μεγάλες διαφωνίες - ότι οι Αμερικανοί δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό - τουλάχιστον μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος προέτρεψε τον Ρώσο ηγέτη να χρησιμοποιήσει το κύρος του για να πείσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να αποκλιμακώσει την ένταση στη Συρία.

Η Γερμανία πιστεύει ότι ο συριακός στρατός συμμετείχε στην επίθεση, είπε ο Γκάμπριελ στον Πούτιν. «Ασφαλώς δεν συμφωνήσαμε σε αυτό το θέμα» δήλωσε ο Γκάμπριελ.
 naftemporiki.gr
22/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin