Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Αμεσα μέτρα για το προσφυγικό ζητά ο δήμαρχος Λέσβου

Την ικανοποίησή του για την διάψευση, από πλευράς του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, τα περί δημιουργίας νέου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο, εκφράζει ο δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Γαληνός, με επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην επιστολή του, ο κ. Γαληνός αναφέρει: «Σε ότι αφορά τα μέτρα τα οποία παρουσιάστηκαν εκ μέρους σας και αφορούν την εκτόνωση της κατάστασης στη Λέσβο, θα ήθελα για ακόμα μια φορά να τονίσω ότι αυτά θα πρέπει να παρουσιαστούν άμεσα, σε διευρυμένη σύσκεψη και διαβούλευση με όλους τους τοπικούς φορείς του νησιού μας, αναφέροντας αναλυτικά τον κυβερνητικό σχεδιασμό σε ότι αφορά τη Λέσβο. Η διαβούλευση και η συναπόφαση των ενεργειών που αφορούν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα είναι απαραίτητη ιδιαίτερα τη στιγμή που η τοπική κοινωνία πιέζεται ασφυκτικά κάτω από το βάρος της διαχείρισης».

Στην επιστολή του, ο δήμαρχος Λέσβου εκφράζει «την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων εκτόνωσης, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά την μη δυνατότητα δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας και τον περιορισμό του προσφυγικού πληθυσμού σε 3.000 άτομα, αριθμός που μπορεί να φιλοξενηθεί από τα δύο υπάρχοντα κέντρα που λειτουργούν στο νησί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin