Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΗΕ: Συναντήσεις για το Κυπριακό

Στην 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ βρίσκεται ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα έχει σειρά επαφών για την πορεία των διαβουλεύσεων για το Κυπριακό, θα έχει τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των εργασιών της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, τον οποίο ενημέρωσε αναλυτικά για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σήμερα, ο πρόεδρος της Κύπρου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Τις επόμενες ημέρες θα έχει επαφές με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, θα έχει σημαντικές επαφές και με οικονομικούς παράγοντες, όπως τον αντιπρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου, Γουίλμπορ Ρος, τον πρόεδρο της Exxon Mobile, Ρεξ Τίλερσον, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Libra Group, Γεώργιο Λογοθέτη.

Παράλληλα, θα δώσει το "παρών" σε εκδήλωση της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής, θα έχει επαφές με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών, ενώ θα συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Δημήτριο.

Σημειώνεται ότι στις 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Αναστασιάδης θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, προκειμένου να συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ενώ την επόμενη ημέρα θα βρεθεί στο Παρίσι για συζητήσεις με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
 elzoni.gr
19/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin