Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Τη δημιουργία Αμυντικής Ένωσης εντός ΕΕ ζητούν Γαλλία και Γερμανία

Την επίσημη έναρξη διαβούλευσης, για τη δημιουργία μιας "Αμυντικής Ένωσης" στο εσωτερικό της ΕΕ, ενός "Schengen για την Άμυνα", ζήτησαν με κοινό τους έγγραφό προς τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες οι υπουργοί εθνικής άμυνας της Γερμανίας και της Γαλλίας, Ursula Von der Leyen  και Jean-Yves Le Drian.

Το έγγραφο των έξι σελίδων, παρελήφθη χθες (11 Σεπτεμβρίου) για συμβολικούς λόγους και σύμφωνα με κοινοτικές πηγές περιγράφει το πλαίσιο της δημιουργίας κοινής αμυντικής πολιτικής, που για αρχή θα συντονίσει τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις της ΕΕ κατά των λαθροδιακινητών μεταναστών.

Η κοινοτική πηγή που επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ την ύπαρξη του εγγράφου, σημείωσε ότι βασίζεται στα άρθρα 42 και 46 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης και πως αναζητεί τρόπο ώστε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να σχεδιάζει και να αποφασίζει κοινές αμυντικές επιχειρήσεις, χωρίς να παραμερίζει ή να υποβαθμίζει τις εθνικές ένοπλες δυνάμεις.

 Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το αίτημα για προώθηση της αμυντικής διάστασης της Ένωσης θα υπάρχει και στην ομιλία Γιούνκερ στην ολομέλεια του Στρασβούργου, για την κατάσταση της Ένωσης την Τετάρτη.
  ΚΥΠΕ
12/9/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin