Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Σε κίνηση οι δανειστές για όσα... μένουν

Το πρόγραμμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα, θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη στο επίκεντρο των συναντήσεων.

Παράλληλα, στο στόχαστρο θα μπουν ζητήματα που αφορούν την ενέργεια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι τράπεζες της ευρωζώνης θα πρέπει να θέσουν μόνες τους συγκεκριμένους στόχους για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους, ύψους 900 δισ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση που δεν τους πετύχουν ίσως αντιμετωπίσουν πειθαρχικά μέτρα.

 Όπως ανέφερε το Reuters, ο μεγάλος όγκος των «κόκκινων δανείων», κληρονομιά της χρηματοπιστωτικής κρίσης, εμποδίζει την ανάπτυξη στην ζώνη του ευρώ.

Επιβεβαιώνοντας προηγούμενο άρθρο του Reuters, η ΕΚΤ δήλωσε ότι το καινούριο προσχέδιο κανόνων είναι μη δεσμευτικό και ότι η επίλυση του προβλήματος θα πάρει χρόνο, υπονοώντας πως εντείνει την πίεση προς τις τράπεζες, χωρίς να τις αναγκάζει να εφαρμόσουν κανόνες που θα μπορούσαν να πλήξουν υπέρμετρα την κερδοφορία τους.

«Η καθοδήγηση είναι ένα μη δεσμευτικό εργαλείο, παρόλα αυτά οι αποκλίσεις πρέπει να εξηγούνται και να είναι τεκμηριωμένες», είπε η ΕΚΤ κατά τη διάρκεια παρουσίασης της νέας οδηγίας.
 elzoni.gr
13/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin