Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΠΑ και Κούβα συζητούν για συνεργασία «πάνω» από το εμπάργκο

Η Κούβα και οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την Δευτέρα στην Ουάσινγκτον την πρώτη συνάντησή τους για τις μακροπρόθεσμες διμερείς οικονομικές σχέσεις παρά το αμερικανικό οικονομικό και εμπορικό εμπάργκο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Οι δύο αποστολές συζήτησαν το εμπόριο και τις μελλοντικές επενδύσεις καθώς και άλλα θέματα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας», σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ένα χρόνο μετά την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων, οι δύο χώρες πραγματοποίησαν συνομιλίες για τραπεζικά και εμπορικά θέματα εντός των περιορισμών που επιβάλλει το εμπάργκο στην Αβάνα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι συνομιλίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως οι αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές, η μετανάστευση, οι τηλεπικοινωνίες, η υγεία και η γεωργία. Αξιωματούχοι και από τις δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν να συστήσουν ομάδες εργασίας για τομείς διμερούς ενδιαφέροντος.

Η πρόοδος της επαναπροσέγγισης θα απαιτήσει τον τερματισμό των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Κούβα εδώ και περισσότερο από πέντε δεκαετίες, ανέφερε η ανακοίνωση.

Αντί να άρει το εμπάργκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε να χαλαρώσει μια σειρά εμπορικών κυρώσεων και ταξιδιωτικών περιορισμών, καθώς το Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, μπλόκαρε μια τέτοια εξέλιξη.
 ΠΗΓΗ: skai.gr, kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin