Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Νέες εκλογές για την αντικατάσταση των αποπεμφθέντων δημάρχων στην Τουρκία ζητά η ΕΕ (σύντομα και σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία)

Την ανάγκη να τοποθετηθούν στις θέσεις των αποπεμφέντων δημάρχων εκλεγμένοι άρχοντες, τόνισε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία.

Ερωτηθείσα στις Βρυξέλλες σχετικά με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποπέμψει, στη βάση της νέας αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, 28 εκλεγμένους δημάρχους περιοχών που κατοικούνται κυρίως από Κούρδους, η Ευρωπαία αξιωματούχος επισήμανε πρωτίστως τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως αναγνωρίζει το κουρδικό PKK ως "τρομοκρατική οργάνωση".

 Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί πλήρης παύση της βίας και των «τρομοκρατικών επιθέσεων», καθώς και «εκκίνηση της πολιτικής διαδικασίας στο κουρδικό ζήτημα».

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στην αντικατάσταση των 28 δημάρχων από αξιωματούχους που διόρισε η κυβέρνηση, εξέφρασε την προσδοκία της ΕΕ ότι οι πολίτες αυτών των δήμων θα είναι σε θέση να εκλέξουν νέους δημάρχους «σύντομα και σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία».
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin