Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ακκιντζί : Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τον Οκτώβριο

Στη σημαντικότητα, κατά τον ίδιο, της αναφοράς για λύση εντός του 2016 ως στόχος για όλες τις πλευρές, αναφέρθηκε επιστρέφοντας από τις συνομιλίες ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι ο β` γύρος των εντατικοποιημένων συνομιλιών ολοκληρώθηκε σήμερα και υπενθύμισε ότι ο Έσπεν Μπαρ Άιντα διάβασε την κοινή δήλωση η οποία ήταν και κάποιου είδους περίληψη της όλης διαδικασίας.

Ανέφερε παράλληλα ότι είναι σημαντική η αναφορά του 2016 ως στόχος για όλες τις πλευρές, προσθέτοντας ότι το τέλος του 2016 επαναβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ως (χρονικός) στόχος για λύση του Κυπριακού και ότι κατά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη θα ζητηθεί από τον ΓΓ του ΟΗΕ όπως εντατικοποιήσει τη συμβολή του.

«Περάσαμε μαι σημαντική στροφή και η Νέα Υόρκη θα αποτελέσει ακόμη μια σημαντική στροφή» είπε και πρόσθεσε ότι θα συναντηθούν με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ξεχωριστά και από κοινού στις 25 Σεπτεμβρίου.

Είπε ότι θα έχει και άλλες συναντήσεις και ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τον Οκτώβριο όταν επιστρέψουν από τη Νέα Υόρκη.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι θέλουν πολύ να συμφωνήσουν σε όσα περισσότερα ή και όλα τα 4 κεφάλαια όπου υπάρχουν διαφορές έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για πενταμερή διάσκεψη και να υπάρξει εντός του 2016 συμφωνία στα θέματα της ασφάλειας και εγγυήσεων και των εδαφικών αναπροσαρμογών.
 ΚΥΠΕ/ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin