Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Γερμανία: Συγκρούσεις ακροδεξιών με ασυνόδευτους ανήλικους αιτούντες άσυλο

Γερμανοί ακροδεξιοί συγκρούστηκαν χθες βράδυ με ασυνόδευτους ανήλικους αιτούντες άσυλο στην ανατολική πόλη Μπάουτσεν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε άλλη μια ένδειξη της επιδείνωσης του αντιμεταναστευτικού κλίματος που επικρατεί στην χώρα, περίπου ένα χρόνο μετά την άφιξη περίπου ενός εκατομμυρίου προσφύγων.

Περίπου 80 νεαροί άνδρες και γυναίκες, κυρίως Γερμανοί, μέλη ακροδεξιών ομάδων, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μπάουτσεν, περίπου 50χλμ βορειοανατολικά της Δρέσδης την Τετάρτη το βράδυ, φωνάζοντας συνθήματα ότι η πόλη ανήκει στους Γερμανούς, ανέφερε η αστυνομία.

Απέναντι τους στεκόταν μια ομάδα περίπου 20 ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο στην Γερμανία.

"Η αστυνομία δέχθηκε κλήση περίπου στις 20:50 και ενημερώθηκε ότι δύο ομάδες αντάλλαζαν λεκτικές επιθέσεις, πετώντας η μια στην άλλη μπουκάλια, ξύλινες σανίδες και άλλα αντικείμενα", δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ούβε Κιλτς σε συνέντευξη Τύπου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν αλυσίδα για να χωρίσουν τις δύο ομάδες και έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και γκλομπ όταν οι αιτούντες άσυλο εκτόξευσαν μπουκάλια, ξύλα και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin