Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η Γαλλία έστειλε πυροβόλα στον ιρακινό στρατό ενόψει επιχείρησης ανακατάληψης της Μοσούλης

Η Γαλλία διέθεσε πυροβόλα στον ιρακινό στρατό ενόψει της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης, η οποία παραμένει από το 2014 στα χέρια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο, ανακοίνωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε περαιτέρω τις ιρακινές δυνάμεις αυτό το φθινόπωρο για την κατάληψη της Μοσούλης», δήλωσε ο Λε Ντριάν κατά το κλείσιμο ενός ετήσιου αμυντικού φόρουμ στο Παρίσι.

«Αυτή τη στιγμή, πυροβόλα εγκαθίστανται κοντά στη γραμμή του μετώπου για να παράσχουν ακριβή υποστήριξη στους Ιρακινούς», πρόσθεσε.

Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle επίσης ετοιμάζεται να αναπτυχθεί για την τρίτη του αποστολή εναντίον του ΙΚ από τον Ιανουάριο του 2015, υπενθύμισε ο Λε Ντριάν. Θα πλεύσει στην περιοχή για να ενισχύσει τα 12 γαλλικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά τα οποία ήδη σταθμεύουν στην Ιορδανία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και επιχειρούν από τα τέλη του 2014.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι επρόκειτο να διατεθούν πυροβόλα στον ιρακινό στρατό, καθώς και Γάλλοι στρατιωτικοί σύμβουλοι για τον χειρισμό τους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin