Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Η "εκεχειρία" στη Συρία δεν θα κρατήσει, προειδοποιεί η Ρωσία

Η κατάσταση στη Συρία "επιδεινώνεται" παρά την εκεχειρία που ισχύει από το βράδυ της Δευτέρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός στρατός κατηγορώντας τους σύρους αντάρτες ως υπεύθυνους για περισσότερες από 50 επιθέσεις εναντίον των συριακών δυνάμεων και των αμάχων μέσα σε ένα 24ωρο.

"Η κατάσταση στη Συρία επιδεινώνεται, αυτό είναι εμφανές κυρίως στις επαρχίες του Χαλεπίου και της Χάμας, όπου συντάγματα των δυνάμεων της αντιπολίτευσης επωφελούνται από την εκεχειρία για να ανασυγκροτηθούν, να ανεφοδιαστούν με πυρομαχικά και όπλα και ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επιχείρηση για να καταλάβουν νέα εδάφη", δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού Κέντρου Συντονισμού στη Συρία, στρατηγός Βλαντίμιρ Σαβτσένκο.

"Καταγράφηκαν 55 περιπτώσεις κατά τις οποίες ερρίφθησαν πυρά εναντίον των θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων και της λαϊκής πολιτοφυλακής καθώς και εναντίον των αμάχων". Μόνο το τελευταίο 24ωρο "12 άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν", δήλωσε ο στρατηγός Σαβτσένκο προσθέτοντας ότι και μια εθελόντρια της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκε από "βλήμα όλμου σε επίθεση" των ανταρτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin